Foto: elisticka
Táto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez lepku.treba pozerať salámu a syr a koreniny Zobraziť celý popisTáto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez lepku.treba pozerať salámu a syr a koreniny čo obsahujú najvhodnejšie sú výrobky z Krásna a koreniny s pridaním kukuričného škrobu.treba čítať každé zloženie.ja som pridala Korenie na Kura COOP
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
pripravíme si kura a ostatne ingrediencie,nakrájame na pásiky mrkvu ,cuketu,cibuľu a por,
-
2
kura umyjeme a osušíme .odrežeme z krídiel 2/3 a začneme vykosťovať od prsnej kosti pomaly tesne pri nej
-
3
postupujeme stále okolo kosti a krídelkovu kostičku tiahneme dovnútra aby nám nezostala diera v roláde a tesne pri kosti orežeme .
-
4
stehno narežeme po celej dľžke okolo kosti
-
5
kost vyrežeme tesne okolo nej a vyberieme. tak vznikne väčšia plocha rolády
-
6
opakujeme aj na druhej strane kuraťa a vznikne pekný plát na roládu.prsia narežeme a rozložíme po ploche.
-
7
plát posypeme korenim na kura (už nesolíme korenina ju obsahuje) a poukladáme šunku potom plátky syra a nakrájanu zeleninu
-
8
začneme rolovať
-
9
rolujeme veľmi tesne a kedže je tam aj koža tak nemusíme vôbec ničím zaväzovať drží aj tak dobre
-
10
prenesieme na plech a posypeme korením na kura a a podlejeme trochou vody a zakryjeme pekáčom
-
11
pečieme pri 200st asi 90 minút a posledných 10 odokryté
-
12
nakrájame na porcie
-
13
prílohu dávam upečené zemiaky vo výpeku z rolády a zeleninu .Dobrú cuť!
Vykostiť kura sa chystám už niekoľko rokov, si šikulka, ale ja som ešte nenabrala odvahu. Dá sa to vlastne spraviť aj z kuracích alebo morčacích pŕs.
Vykosťenie kuraťa
Vykostiť kura tak aby nám zostal jeden veľký kus mäsa nie je zložité. Začneme pozdĺžnym rezom na chrbtici a... pozrite si ako sa to robí.
slovo "vykostiť" sa mi pridalo do linku, ale je to začiatočné slovo novej vety. S Tebou to vôbec nesúvisí.
stehna kuřecí na vypražanie a krůtí ( morčacie ) na pečení a jsem
z toho otrávená. Když plním kuře, tak jen dovnitř anebo pod kůži.
Zaujala mě Tvoje směs na plnění, ale použiji kuřecí prsa.
protože takový oběd by moc chutnal mému vnukovi.
veľke díííík...:-))
Vďaka za rcp.pre istotu si ho uložím